На теренима МН почело Првенство Србије у бичволеју – ОДБОЈКА НА ВРЕЛОМ ПЕСКУ

На теренима МН почело Првенство Србије у бичволеју – ОДБОЈКА НА ВРЕЛОМ ПЕСКУ

Јубиларно 10. Првенство Србије у одбојци на песку (Вип бич мастерс 2017) почело је данас (23. јун) на теренима Компаније МН поред Дрине уз учешће 18 мушких екипа. Сутра ће се преосталих 12 тимова по групама борити за пласман у завршницу, а у недељу ће бити одиграни полуфинални дуели и финале и у мушкој и у женској конкуренцији. Ово је први од осам турнира у оквиру националног првенства, а организатори су Одбојкашки клуб Лозница и Компанија МН. Бранко Антонић, председник ОК Лозница и представник Компаније МН, каже да ће у недељу наш прослављени одбојкаш Иван Миљковић одржати два часа одбојке на песку за најмлађе Лозничане. Дугогодишњи водитељ и аниматор такмичења у одбојци на песку Петар Совиљ каже да су први утисци из Лознице одлични.

Данас се играју квалификације

– Драго нам је да смо овде и већ смо на прву лопту одушевљени. Српска одбојка на песку постиже добре резултате и у мушкој и у женској конкуренцији и ово је прилика да наш каравaн и у Лозници промовише позитивну енергију. Играчи су на терену љути ривали, а ван терена добри другари и има нас из свих крајева наше земље. Сјајни мечеви су већ данас почели, а сутра и у недељу биће још бољи и узбудљивији и зато позивам све Лозничане да дођу да се дружимо и да направимо прави спектакл и лепу спортску представу. Ту нам је и Дрина да се освежимо – каже Совиљ.

Атрактивна одбојка на песку

Београђанин Никола Анђелић (27), момак који је пре три године бранио боје ОК Лозница, а велики су изгледи да појача тим и у предстојећој сезони у Првој ”Б” лиги, каже да је задовољан организацијом турнира.

Никола Анђелић

– Први пут се овде игра и заиста је организација за похвалу. Мој тимски партнер Алекса Брковић и ја победили смо у квалификационом мечу, како смо и очекивали, и задовољни смо почетком такмичења, а надамо се да ћемо се пласирати и у саму завршницу. Видећемо, идемо корак по корак, ове године је нешто другачије, играће се по групама, а до сада је био систем двоструких елиминација – биће веома занимљиво. Ипак, овде се, пре свега, ради о дружењу и бављењу спортом па тек онда следи сам жар такмичења – рекао је Никола за Лозничке новости после победе на врелом песку.

Лозничке новости медијски су покровитељ турнира у Лозници после којег ће се играти и у Великом Градишту, Бачу, Зрењанину, Новом Саду, Сомбору и Чајетини, а велико финале биће одиграно у Београду крајем августа.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )