Лозница обележила Дан града – ГРАД ДОБРИХ ЉУДИ И ВРЕДНИХ ДОМАЋИНА

Лозница обележила Дан града – ГРАД ДОБРИХ ЉУДИ И ВРЕДНИХ ДОМАЋИНА

Лозница је са зачеља лествице девастираних средина споља и изнутра, за једну декаду, доживела позитиван обрт и постала пример добре праксе,  град у процесу са јасном политиком, идејом и иницијативом, поручио је градоначелник Видоје Петровић. Ми стварамо Србију која ће бити и која јесте и сигурна, стабилна, мирна, чврста, поносна на себе. Србију која не заборавља, али Србију која гледа напред, рекао је министар Александар Вулин честитајући Лозничанима Дан града

 

У присуству угледних званица из политичког, привредног и културног живота Србије и града као и бројних пријатеља,  свечаном академијом у Вуковом дому културе 16. јуна је обележена 151. годишњица града Лознице. Како је речено, Лозница пријатеље и партнере данас има не само у Влади Србије него и у дипломатским круговима и међународним организацијама, а ове године слави и десет година од стицања статуса града.

Градоначелник Видоје Петровић подсетио је да је на данашњи дан 16. јуна 1866. године указом кнеза Михаила проглашена прва самоуправа у Подрињу, годину дана пре него у Шапцу или престоном Београду. Значај овог датума кроз век и по Лознице посебно је потврђен у борбама за слободу. Стога је данашња генерација велики дужник предака који су током бојева, два балканска и два светска рата, у херојској и праведној борби чували своју отаџбину и територијални интегритет српске државе, казао је он.

Т.М.С

 

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )