Од понедељка до недеље – ПРОГРАМИ ЗА ДАН ГРАДА

Од понедељка до недеље – ПРОГРАМИ ЗА ДАН ГРАДА

Манифестацијом ”Мићини и Верини дани” данас су уједно почели и програми обележавања 16. јуна Дана града Лознице. Како су на данашњој конференцији за медије саопштиле Снежана Перић, Снежана Нешковић Симић и Мирјана Пејак, директорке Туристичке организације града, Центра за културу ”Вук Караџић” и Библиотеке Вуковог завичаја, током целе седмице трајаће разноврстан програм.

Према речима Перићеве, припремљен је ”изузетно богат културно-уметнички програм, иако са скромним средствима, и сигурни смо да ће гости и суграђани бити изузетно задовољни”. Центар за културу је за сутра у подне припремио промоцију часописа за културну историју Јадра ”Призор”,у галерији Миће Поповића, два сата касније у Библиотеци Вуковог завичаја заказана је ”Промоција читања”, у сарадњи са издавачком кућом ”Проплис бук”, за децу до четвртог разреда основне школе, а у 20 сати на сцени Вуковог дома културе представљање књиге ”Лознички роковник – Празан џеп и други покушаји”, лозничког новинара Слободана Бобана Пајића. У среду ће у 18 сати бити одржан Дечји карневал, а директорка ТОГЛ очекује у дефилеу учешће око 500 малишана док ће два сата касније на платоу испред Вуковог дома културе концерт одржати група певача и фолклорни ансамбл КУД ”Караџић”. Наредног дана у амфитеатру код старе цркве биће одржан концерт Кретивног курса гитаре и Беобалета, док ће градска библиотека бити домаћин вечери ”Моја сећања на Лозницу”са композитором Лозничанином Светом Божићем.  Највише програма предвиђено је за 16. јун, Дан града.

– Свечана академија почиње у 11 сати у Вуковом дому културе. После обраћања градоначелника и уручивања признања, следи културно-уметнички програм у знаку обележавања јубилеја седам векова Манастира Троноше, значајног не само за Лозницу него и много шире. Гости у програму су оперски певач Оливер Њего, глумци Иван Бекјарев и Гојко Балетић који ће говорити тексове и о Вуку Караџићу, подсетити на великог Драгутина Немањића задужбинара Манастира Троноше, али и о потпуковнику Веселину Мисити који је такође из манастира кренуо да ослободи Лозницу – рекла је Снежана Нешковић Симић.

Поводом  Дан града, у петак, ће у Библиотеци Вуковог завичаја бити бесплатан упис чланова, на шеталишту целодневни етно-базар, ФК Лозница организује фудбалски турнир на Градском стадиону на којем се очекује учешће око сто екипа, у десет сати је изложба дечјих цртежа ”И мој град слави рођендан” малишана из ПУ ”Бамби”, а у 18 је на шеталишту заказан концерт за 150 гитара. Обележавање Дана града завршава се у недељу када ће Бања Ковиљача бити домаћин Краљевског карневала.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )