У Зајачи – ЧЕСМОВАЧА У АВГУСТУ

У Зајачи – ЧЕСМОВАЧА У АВГУСТУ

У рударском насељу Зајача трају радови на другој фази изградње цевовода. Према речима помоћника градоначелника Љубинка Ђокића, ове године ради се примарни цевовод од 2,4 километра, а после тога следe изградња 2,2 километра секундарног и изградња резервоара и на тај начин биће заокружен водоводни систем снабдевања грађана Зајаче здравом питком водом који ће користити око 150 домаћинстава.

Директор ‘’Водовода’’ Милан Раднић каже да је  вредност радова у Зајачи је око 300 хиљада евра, изградња и материјал, а финансирају се из донације КфW банке. Према његовим речима, у склопу изградње секундарне мреже биће изграђени комплетни прикључци за становништво Зајаче које је позвао да се јаве ‘’Водоводу’’ ради потписивања уговора. Они који то сада ураде платиће само законску таксу од десетак хиљада динара, а ко пропусти ову прилику, касније ће морати да плати целокупан трошак приључења на мрежу, што тренутно износи око 60 хиљада динара по прикључку. Раднић каже да средином августа треба да  буду завршени радови у Зајачи, а до краја тог месеца и уговорени радови у Дубоком потоку у Коренити који ће почети у наредних десетак дана. Вредност укупних радова у Зајачи и Коренити је око 660 хиљада евра. Део примарног водовода од 4,5 километара у Зајачи урађен је прошле године, инвеститор је била Канцеларија за управљање јавним улагањима, а вредност тог посла око 25 милиона динара.

 

Локални водовод у Зајачи је ван употребе од марта 2014. када је Завод за јавно здравље Шабац утврдио да вода из тог водовода није за употребу због присуства тешких метала. Исте године је мајска поплава уништила је осам километара водовода у Коренити.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )