Пантелићи у акцији – СТИЖЕ ”СВЕДОК”

Пантелићи у акцији – СТИЖЕ ”СВЕДОК”

Познате филмаџије Добрила и Добривоје Пантелић ове седмице снимиле су прве кадрове новог играно-етнолошког филма “Сведок”. Снимање је почело у засеоку Мићићи, у Добрилином родном селу Кржава, испод легендарног Мачковог камена.

У филму игра стара глумачка екипа са неколоко нових ликова, а по први пут у филму се испред камера појављујује и брачни пар Пантелић.

 

– Филм обрађује тему оних људи који су на суду лажно сведочили и каква их је казна после тога стигла од Бога. Снимање филма трајаће наредних пет месеци, све до краја октобра, у више места  Рађевине, Подгорине, Азбуковице, Јадра и Подриња. Очекује се да филм буде приказан на 14. путујућем фестивалу документарног филма “Младенци 2018” у марту наредне године – каже Добривоје. 

За ”Сведока” су сценарио и режију написали Добрила и Добривоје, камеру и монтажу ради њихов син Милан, а фотограф екипе је унука Дијана. До сада је брачни пар из Рађевине снимио више од 150 документарних, етнолошких и играних филмова и добио више од 130 награда на домаћим и иностраним фестивалима.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )