Тридесет година на бироу – ПОСАО ЈЕ УВЕК ДОБИЈАО НЕКО ДРУГИ

Тридесет година на бироу – ПОСАО ЈЕ УВЕК ДОБИЈАО НЕКО ДРУГИ

Лешничанин Ненад Лукић (49) један је од оних са најдужим стажом, али не радним, већ стажом  проведеним на бироу рада на којем се налази непрекидно тридесет година. Ни неколико преквалификација није му помогло да нађе сталан посао

Када је пре тридесет година завршио лозничку гимназију на природно-математичком смеру, Лешничанин Ненад Лукић није могао ни да наслути да ће на прагу шесте деценије његова радна књижица бити празна, без дана радног стажа. На евиденцији Националне службе за запошљавање налази се пуних тридесет година. За све то време није седео скрштених руку, давао је часове математике, после повратка из војске бавио се напорним физичким пословима, као што је мешање малтера, гурање грађевинских колица, убацивање угља у стамбене зграде у Лозници и Богатићу.

– То је посао који је трајао око месец и по у току године и који су првобитно, радили затвореници, али га је преузела Омладинска задруга. Касније су се појавили неки други људи, који су понудили нижу цену рада, тако да ми тај посао после деведесетих нико није нудио. Као последица тешких физичких послова  настало је оштећење кичме тако да сада не бих могао квалитетно да обављам те послове – напомиње Лукић.

В. Мићић

 

Цео текст можете прочитати у штампаном издању, или на novinarnica.net.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )