У Вуковом дому културе – ГИМНАЗИЈАЛЦИ ИЗВЕЛИ „РОМЕА И ЈУЛИЈУ“

У Вуковом дому културе – ГИМНАЗИЈАЛЦИ ИЗВЕЛИ „РОМЕА И ЈУЛИЈУ“

На сцени Вуковог дома културе чланови драмског студија Гимназије „Вук Караџић“, који се први пут представља под именом „Милован Радивојевић“, по недавно преминулом професору српског језика и књижевности, извели су вечерас премијерно позоришну представу „Ромео и Јулија“, Вилијема Шекспира. Адаптацију и режију урадио је редитељ Зоран Грујић у сарадњи са Наташом Лазић Максимовић и Слађаном Врањеш, професоркама у гимназији. У препуној сали, публика је бурним алпаузом поздравила младе глумце који су се представили у оквиру вишедневног програма 46. Ђачког Вуковог сабора.

Током дана у Тршићу су организоване бројне радионице о језику, књижевности и ликовној уметности, док се у оквиру радионице снова са ученицима дружио Слободан Зоран Обрадовић, књижевник из Бијелог Поља у Црној Гори. У Галерији „Мина Караџић“ своје уметничке радове изложила је Марија Благојевић, ликовна уметница која је ранијих година била полазник ликовне колоније у Тршићу. Центар за културу „Вук Караџић“ организоваће у суботу на саборишту у Вуковом родном селу завршну свечаност манифестације посвећене стваралаштву младих, коју ће „Химном Вуку“ отворити мешовити хор лозничке Гимназије, а потом ће наступити Позориште „Душко Радовић“ из Београда са представом „Чаробна књига“.

 

У Вуковој споменшколи 27. и 28. маја биће одржано и Републичко такмичење из српског језика и језичке културе за ученике основних и средњих школа. 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )