Државна књижевна олимпијада – ПРВО МЕСТО БУДУЋЕМ ПРАВНИКУ

Државна књижевна олимпијада – ПРВО МЕСТО БУДУЋЕМ ПРАВНИКУ

Будући правни техничар, а касније и правник, освојио је прво место на недавно одржаној Државној књиженој олимпијади за средњошколце у Сремским Карловцима. У питању је Анита Блажић, ученица првог разреда Средње економске школе у Лозници, која је била најбоља у категорији ученика првог разреда. На овом Државном такмичењу из књижевности учествовало је укупно 600 ученика а Анита је била најбоља од 225 ученика првих разреда из целе Србије. 

– Веома сам задовољна и срећна због овог успеха као и цела моја породица и наставница Лидија Рогулић Зекић, која ме је припремала и пружала ми велику подршку у току такмичења. Са припремом смо почеле чим смо сазнале за такмичење и трајала је интензивно око месец дана – каже Лидија.

Истиче да је такмичење било тешко, а најтеже је било питање везано за „Еп о Гилгамешу“ јер то дело нису баш детаљно обрађивали. Поред књижевности, посебно је интересује право и историја па се зато и уписала у Економску школу, смер правни техничар, а касније планира да се упише на Правни факултет. 

Каже да пуно чита, посебно историјске романе, а најомиљенији писац јој је Филипа Грегори и њен роман „Друга Боленова кћи“. Уз све то, већ седам година је у фолклорној секцији.

Анита је очигледан пример да се све може кад се воли и да право, историја и књижевност па и фолклор и те како могу заједно.

 В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )