На градском купалишту – ПРИПРЕМЕ ЗА ДЕСЕТУ СЕЗОНУ

На градском купалишту – ПРИПРЕМЕ ЗА ДЕСЕТУ СЕЗОНУ

Установа за физичку културу ”Лагатор” почела је припреме за десету сезону купања на градском купалишту која ће, како је планирано, а и рађено ранијих година, почети 16. јуна, на Дан града. Према речима директора Жељка Марјановића, предстоје уобичајени послови на отклањању последица које су оставили зима и јаки мразеви.

– Преко јавних радова ангажовано је 12 особа која помажу да спремно дочекамо јубиларну сезону. Овог лета на купалишту ће бити осам спасилаца са одговарајућим лиценцама, од јула је планирана обука за децу непливаче, она је као и до сада бесплатна захваљујући којој је овде научило да плива више од хиљаду малишана. Садржаји на купалишту биће као и ранијих година, с тим што “Наш дом” у свом ресторану најављује још бољу понуду. Прошле сезоне смо пословали позитивно, није било никаквих проблема, а то очекујемо и од предстојеће – каже Марјановић.

Прошлога лета на базену је било око 22 хиљаде посетилаца, што је због кишног августа упола мање него 2012. године када је забележена рекордна посета од 44 хиљаде купача. Послове око припрема купалишта установа финансира из сопствених средстава које остварује издавањем свечане сале, а први ефекте доносе и недавно постављени соларни панели.

 

 

 

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

 

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )