Правобранилаштво – МАЊЕ НАКНАДЕ ЗА ШТЕТЕ ОД ПАСА

Правобранилаштво – МАЊЕ НАКНАДЕ ЗА ШТЕТЕ ОД ПАСА

Према подацима из годишњег извештаја о раду Градског правобранилаштва, у Лозници је током прошле године склопљено мање поравњања за исплату нематеријалне и материјалне штете коју су направили пси непознатог власника, а и укупна сума је мања него 2015. године.

Просечно досуђена накнада штете због уједа паса луталица износила је око 65 хиљада динара, а просечно досуђени трошкови парничног поступка око 41 хиљада динара, без законске затезне камате. У вансудском поступку Правобранилаштво је лани закључило 321 поравњање са особама којима су штету нанели пси луталице. По основу захтева за исплату нематеријалне штете закључено је 248 поравњања, 75 мање него у 2015, а просечан исплаћен износ је око 34.000 динара, за око осам хиљада мање него годину пре. На основу захтева за исплату материјалне штете коју су причинили пси луталице закључена су 73 поравњања, 11 мање него у 2015. Обавезе града у 2016. по оба основа била је  укупно 10,1 милион динара што је 7,1 милион мање него претходне године.

Сва поравњања закључена су на основу одлука Комисије з а утврђивање основа оправданости поднетих захтева за надокнаду штете коју је формирало Градско веће Лознице.

Т.М.С.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )