Следеће суботе у Љубовији – ГАСТРО ФЕСТИВАЛ ДЕСЕТИ ПУТ

Следеће суботе у Љубовији – ГАСТРО ФЕСТИВАЛ ДЕСЕТИ ПУТ

Једна од највећих манифестација у Љубовији – Међународни дрински гастро фестивал, биће одржана десети пут следеће суботе. Од 2008. године Туристичка организација Љубовије (ТОЉ) приређује такмичење кулинара, посластичара, пекара и карвинг мајстора. Програм јубиларног Гастро фестивала биће богат, а отвориће га тачно у подне председник општине Љубовија Милован Ковачевић и директорица ТОЉ Слађана Грујичић. Фестивал обухвата такмичења у припреми рибље чорбе, етно-трпезе, модерне кухиње, пекарства, посластичарства, карвинга (резбарења на воћу и поврћу), а биће изабран и најбржи кувар Гастро феста у сецкању црног лука. Такмичење у кувању рибље чорбе биће одржано у главној улици уз музику и карневалску атмосферу, а остале дисциплине одвијаће се у суседном холу.

– Учесници Гастро фестивала долазе из целе Србије и земаља из окружења. Желимо да се овде види богатство укуса које нуди сваки крај наше земље, али и околних, да нам гости покажу своје кулинарске вештине и представе јела која су специфичност њиховог краја, а да им истовремено ми покажемо азбуковачка јела и шта то туристи могу конзумирати када дођу код нас у госте. Зато позивамо такмичаре, али и дегустаторе да нас посете и уживају у гастро чаролијама и богатству укуса које Балкан нуди – каже Слађана Грујичић, директорица ТОЉ.

Увече, по проглашењу победника у свим категоријама, уследиће концерти трубачког оркестра ”Миленијум”, староградског оркестра ”Стара варош” и рок групе ”Кратак спој”.

У склопу Гастро фестивала биће одржан и први Сајам ракије и меда у организацији Удружења грађана ”Укус природе” и уз подршку ТОЉ.

 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )