Легализација објеката – РЕШЕЊА О РУШЕЊУ КАО ОПОМЕНА

На адресе великог броја грађана ових дана пристижу решења Грађевинске инспекције у Лозници којим се наређује да у року од 30 дана од његовог пријема поруше незаконито изграђене објекте.

Милојка Смиљанић, начелница градске управе, за ЛН каже да је у питању само  процедура  озакоњења како би започео поступак легализације. Дневно се пошаље четрдесетак таквих решења на адресе грађана који поседују нелегално изграђен објекат.

– У решењу се наводи да је странка дужна да у року од 30 дана прибави пројекат ради озакоњења и потребну документацију достави у Одељење за планирање и изградњу. Ако се не добије решење о озакоњењу, односно, легализацији, онда се иде у поступак рушења. Објекти ће бити рушени по утврђеном плану а пре тога ће се утврђивати да ли су били оправдани разлози зашто неко није озаконио свој објекат. У сваком случају, како то закон налаже, рушиће се објекти који су на јавној површини, дакле, који и не могу да се легализују – истиче Смиљанићева.

Они грађани који су легализовали објекат а добили су решење о рушењу треба да дођу у Одељење за инспекцијске послове са решењем о озакоњењу да би се грешка исправила. Иначе, на основу пописа у Лозници има око 40.000 објеката које треба легализовати.

 

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )