Специјална болница Бања Ковљача – ОТВОРЕНА НОВА СЕЗОНА

Специјална болница Бања Ковљача – ОТВОРЕНА НОВА СЕЗОНА

Почетак нове тузристичке сезоне Специјална болница за рехабилитацију “Бања Ковиљача” обележила је данас (1. мај) отварањем пет потпуно реновираних кабина на уласку у сумпорно купатило. Са данашњим даном, завршено је комплетно реновирање сумпорног купатила Краља Петра Првог, подигнутог пре 110 година.  Вредност инвестиције износи пет и по милиона динара. 

– Захвалан сам што ми је дата прилика да учествујем у изградњи и стварању нових вредности и што могу да наставим пут који је мој претходник др Никола Сремчевић успео да покрене. Ово је пример заједништва јер је све изграђено новцем који су радници Специјалне болнице зарадили на тржишту. Што је још важније, не само да ће наши терапеути имати најбоље могуће услове за рад него ће и сви пацијенти, и они који се лече преко Републичког фонда здравственог осигурања као и они који за своје лечење плаћају, моћи да користе ове благодети – рекао је данас прим. др Александар Jокић, директор Специјалне болнице ”Бања Ковиљача”, приликом свечаног отварања овог дела сумпорног купатила. 

Како је рекао, ових дана биће настављени радови у тзв. блатном купатилу, а већ за два месеца биће отворен први реновирани део.

 – Надамо се да ћемо следеће године, када прослављамо 160 година организованог лечења у Ковиљачи, бар део програма успети да одржимо  у чувеном краљевском дворцу Кур салону – рекао је Јокић. 

Према речима Мехе Махмутовића, државног секретара у Министарства здравља, предност Специјалне болнице је и то што је једина акредитована за рад у оквиру рехабилитације.

– Пре месец дана сам у Москви разговарао са људима који су озбиљно заинтересовни да доводе своје пацијенте у Србију, а на првом месту су поменули Бању Ковиљачу. Сигуран сам да ћете бити  перјаница не само српског бањског, климатског лечења, већ и да ћете бити и лидери у региону – истакао је Махмутовић.

На овој свечаности изведен је пригодан културно-уметнички програм у којем је учествовала и позната певачица Биљана Крстић, а целодневни програм приређен је на тераси код бањске куле.

В. М.

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )