Туристичка организација града Лознице за продужени викенд приређује – ПРВИ САЈАМ ЦВЕЋА

Туристичка организација града Лознице за продужени викенд приређује – ПРВИ САЈАМ ЦВЕЋА

 

Викенд пред нама продужиће првомајски празници, а Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) потрудила се да га употпуни првим Сајмом цвећа у Бањи Ковиљачи, али и првомајским уранком. Поред тога, биће подржане још неке манифестације попут фестивала фолклора ”Под Иверком село што је” у Брадићу и ”Гучево челенџера 2017” у Ковиљачи.

– Пред нама је изузетно атрактиван викенд и Дан рада па ће ТОГЛ неке догађаје приредити, а неке друге подржати. Први пут приређујемо Сајам цвећа у парку у Бањи Ковиљачи и нисмо случајно изабрали баш овај викенд. Дводневни ”Гучево челенџер” довешће бројне посетиоце у наш град из Србије, али и из иностранства. Сајам ће трајати сва четири дана јер очекујемо много туриста. Специјална болница за рехабилитацију ”Бања Ковиљача” традиционално ће 1. маја обележити отварање туристичке сезоне и ми ћемо је подржати као што подржавамо све који се труде да бања буде у пуном сјају. Сутра се у Брадићу одржава и изузетно значајан фестивал фолклора који, уз нашу подршку, организује КУД ”Свети Сава”, а на којем ће наступити културно-уметничка друштва из земље и иностранства – каже Снежана Перић, директорка ТОГЛ.

Традиционални првомајски уранци Лозничане окупљају на најпопуларнијим излетиштима у околини града, а Туристичка организација одлучила је да ове године подржи онај код Манастира Троноша. Заједно са КУД ”Троноша” из Корените биће приређен пригодан програм који ће почети у два сата поподне.

– Одлучили смо се да подржимо овај уранак и позовемо грађане да у  што већем броју дођу на њега због великог јубилеја који ове године обележава Манастир Троноша, а што се мора увек имати на уму и спомињати – каже Перићева.

Наредна четири дана доносе разноврсне програме за, готово, свачији укус па преостаје само одлучити се куда поћи. Oтварање Сајма цвећа предвиђено је за три сата поподне (субота, 29. април), а спреман је и пригодан културно-уметнички програм. Поред узгајивача цвећа своје производе изложиће и сви који се баве пратећим делатностима, а биће одржан и етно-базар. Сајам се одржава у центру парка око фонтане и на главној стази.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )