Почиње  ”Гучево челенџер 2017” – ИЗАЗОВ ЗА МОТОРИСТЕ

Почиње  ”Гучево челенџер 2017” – ИЗАЗОВ ЗА МОТОРИСТЕ

 

Лознички Мото-клуб Хард ендуро овог викенда приређује узбудљиво такмичење на Гучеву. Сутра (субота, 29. април) ће у Бањи Ковиљачи бити одржан такозвани пролог кроз који ће проћи око 160 пријављених такмичара како би се одредиле стартне позиције, а то ће бити и својеврсно загревање за недељна узбуђења на трци дугој више од 60 километара по планинским, шумским стазама и путевима. Марко Ивановић из МК Хард ендуро каже да се очекује сјајна и атрактивна трка.

– Пролог ће бити одржан сутра одмах на уласку у Бању Ковиљачу, на простору код Дома културе и биће веома занимљив. У недељу такмичари стартују из Ковиљаче и након 60 километара вожње шумским путевима и стазама враћају се на циљ поново у Ковиљачи. Такмичење ће почети у десет сати, а завршетак ће бити око пет поподне када ће бити додељене и награде. За публику је најбоље да трке посматра на простору код споменика и код хотела на Гучеву – каже Ивановић.

Међу пријављеним такмичарима, поред оних из Србије, има и Немаца, Аустријанаца, Словенаца и моториста из БиХ. Овај спорт изузетно је атрактиван, подразумева вожњу одговарајућим моторима ван уређених путева, али и бројне препреке које треба прећи. Сутрашњи пролог почиње у подне, ова увертира у право такмичење добра је прилика да се наслуте узбуђења која нас очекују у недељу, а хард ендуро спорт је такав да су она скоро подједнака и возачима и гледаоцима.

Ово такмичење које ће у Лозницу и Бању Ковиљачу довести бројне посетиоце јер такмичари не долазе сами, већ их прате пријатељи и породице, подржавају Град Лозница и Туристичка организација града, а Лозничке новости су медијски покровитељ.

 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )