Одбојка: Велики успех одбојкаша Лознице – ОД ЈЕСЕНИ У ПРВОЈ “Б” ЛИГИ

Одбојка: Велики успех одбојкаша Лознице – ОД ЈЕСЕНИ У ПРВОЈ “Б” ЛИГИ

Сјајан резултат остварили су одбојкаши Лознице. Пласирали су се у Прву “Б” лигу што је највећи успех клуба за више од пола века постојања. Прошетали су се Лозничани кроз квалификације протеклог викенда у Параћину. Сва три меча добили су са 3:0. У првој утакмици савладали су Банат из Вршца, у другој домаћи Борац, а у трећој крушевачку екипу Кнез Лазар. Поред Лознице у виши ранг се пласирао и Борац из Параћина.

– Ово је успех за незаборав. Остварили смо циљ и срећан сам због тога. Атмосфера у екипи је била изванредна. Играли смо изузетно борбено, пожртвовано, дисциплиновано, а пре свега квалитетно. Прва утакмица против Баната је за нас била најважнија. Такав меч скоро нисмо одиграли. Све је функционисало како треба, готово без грешке, сви играчи су уложили максимум и то нас је довело до победе над у том тренутку главним ривалом за пласман у виши ранг. Други меч смо добили рутински, а у трећем су прилику да заиграју добили млађи играчи који су показали да на њих можемо најозбиљније рачунати – каже Златомир Сретеновић, тренер лозничких одбојкаша.

Иза њих је тешка сезона. Одиграли су чак 25 меча. Били су најбољи у првенству Друге лиге, а потом су морали да кроз мини-лигу изборе место у квалификацијама за виши ранг. На крају их је чекао најтежи део посла – квалификације за Прву “Б” лигу и ту су показали велики квалитет и снагу тима.

Владимир Јаковљевић је као играч у клубу од 1999. године и иза њега је много тешких утакмица.

– Презадовољан сам због резултата који смо  остварили. Били смо супериорни, оставили смо много добрих екипа иза себе и уверен сам да за лозничку одбојку долазе још бољи дани. Исоплатио се велики труд који смо уложили. Били смо права екипа. Знали смо шта хоћемо, испоштовали смо све што је тренер тражио од нас. Верујем да ће ово бити велики подстрек за млађе играче да наставе нашим путем и да постижу и још боље резултате – каже Јаковљевић.

До почетка првенства у Првој “Б” лиги има више од пет месеци и у клубу ће то време искористити да се добро припреме. Сретеновић каже да ће тим бити “реновира”, али не на уштрб квалитета. Неки играчи ће отуићи, али доћи ће други који ће моћи на прави начин да их замене. Он поручује да за будућност одбојке у Лозници не треба бринути.

 В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )