На 29. Међународном сајму козметике – ПРИЗНАЊЕ ЛОЗНИЧКОМ БЕРБЕРИНУ

На 29. Међународном сајму козметике – ПРИЗНАЊЕ ЛОЗНИЧКОМ БЕРБЕРИНУ

Познати лознички берберин Ивица Мићановић наступио је прошлог викенда на 29. Међународном конгресу и сајму козметике у Београду где је, захваљујући високим наградама добијеним протеклих година на такмичењима фризера, добио такозвано професионално мастер класа признање. Он је објединио признања за хер арт тату (обликовање цртежа на глави шишањем), пун модни изглед и стилизовање браде па га је као мастер класу Србије компанија “Унитек” позвала да на сајму одржи предавање и демонстрира модерно стилско шишање најсавременијим машиницама марке “Вал”.

– Разлика је између професије берберин и професионалног берберског рада. Као професионалац за рад на “Вал” машинама радио сам на “Унитековом” изложбеном простору стилизовање браде са изражајним цртама и хер арт тату у складу са модерним трендовима. Било је битно показати цео поступак рада, корак по корак, да би се могло научити како се ради. Показао сам и коришћење специјалне машине која се, могло би се рећи, користи као оловка којом се црта на коси и за чију је употребу, поред умећа, неопходно имати и велико стрпљење, концентрацију и лагану руку јер је свака длака прича за себе. Огромна је разлика цртати на папиру и цртати на коси, ово друго је бар пет пута теже и нема брисања и исправке. То може да ради само неко ко воли муштерије – каже Ивица.

Он је пред бројном публиком на глави млађег тинејџера исцртао Дизнијевог Пају Патка, а старији модел је послужио да се прикаже израда стилске фризуре у складу са овогодишњим трендовима и хер арт тату као и стилизовање браде.

Већ сада Ивица је позван да слична предавања одржи на октобарском сајму, а британски произвођач позвао га је да буде презентер “Вал леџенд” машинице, али би то захтевало дуго одсуствовање од куће и од сталних муштерија па позив није прихватио.

 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )