На светском купу у пауерлифтингу у Сарајеву – НЕВЕНКА И МИЛА НАЈБОЉЕ ВЕТЕРАНКЕ

На светском купу у пауерлифтингу у Сарајеву – НЕВЕНКА И МИЛА НАЈБОЉЕ ВЕТЕРАНКЕ

У Сарајеву је прошле суботе одржан Светски куп у пауерлифтингу на коме су велики успех постигле такмичарке клуба Леди џим из Лознице. У јакој конкуренцији Невенка Црногорчевић се у конкуренцији ветеранки од 45 до 50 година окитила златном медаљом у мртвом дизању са подигнутих 97,5 килограма. Она је понела и титулу  најбољег ветерана у мртвом дизању. 

Мила Јаковљевић је у конкуренцији ветеранки од 60 до 65 година у категорији до 82,5 килограма освојила прво место у мртвом дизању са подигнутих 110 килограма и тако оборила светски рекорд. Она је била најбоља и у бенч пресу са 52,5 килограма и проглашена је за најбољу ветеранку у овој категорији.

У конкуренцији тинејџера старости од 13 до 15 година у категорији до 52 килограма Борка Благојевић је освојила прво место у мртвом дизању са подигнутих 90 килограма. Борка је у апсолутној категорији у мртвом дизању заузела друго  место.

И клубу очекују још боље резултате на Балканском првенству које ће бити одржано 23. априла у Врању. Ово такмичење је уједно и квалификационо за Европско првенство у Пољској од 22. до 30. јуна.

 

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )