Одбојка – ПРОСЛАВИЛИ ТИТУЛЕ

Одбојка – ПРОСЛАВИЛИ ТИТУЛЕ

Велики успех остварили су лознички одбојкаши и одбојкашице. Одбојкаши су освојили прво место у мини-лиги на крају друголигашког првенства и покушаће да кроз квалификације изборе место у Првој “Б” лиги где им је по квалитету и место. Одбојкашице Пролетера прве су прошле кроз циљ и од јесени ће се такмичити у Другој лиги.

Прошле суботе додељени су им пехари и медаље за велики успех који су остварили. Одбојкашима је пехар уручио Ђорђе Кулинчевић, представник Одбојкашког савеза Србије.

– Пре девет година пласирали смо се у Другу лигу што је био велики успех. Од тада настојимо да се преселимо у виши ранг и на прагу смо да то и остваримо. Велики је ово успех за лозничку одбојку. Уверен сам да ћемо успети да се кроз квалификације нађемо у прволигашком друштву – презадовољан је председник  клуба Бранко Антонић.

Задовољство не крије ни тренер Златомир Сретеновић. Остварили смо циљ и доказали да смо најбољи. Имамо екипу за Прву лигу – поручује Сретеновић.

Квалификације за попуну Прве “Б” лиге биће одржане од 21. до 23. априла, а Лозница ће се кандидовати за организатора. На турниру ће учествовати четири екипе, а у виши ранг ће се пласирати два тима.

Иначе, у претпоследњем колу мини-лиге одбојкаши Лознице победили су Шумадију са 3:1, а у последњој утакмици , за викенд, у Београду ће се састати са екипом Лаки Стара.

Одбојкашице су теже доше до титуле у Регионалној лиги. Одлука је пала у Осечини где су Лозничанке славиле.

– Пресрећна сам. Успех је још већи имајући у виду чињеницу да је екипа изузетно млада и да су све играчице из Лознице и околине. Не треба да бринемо за будућност  женске одбојка у нашем граду јер је интересовање изузетно велико да чак морамо да правимо и листу чекања због великог броја девојчица које желе да тренирају у нашем клубу. Надам се добрим резултатима и у вишем рангу – каже Биљана Баровић, председник Пролетера.

Игор Миљковић, генерални секретар ОС Београда уручио је пехар Лозничанкама, док им је медаље поделио Ненад Радић, члан Граског већа Лознице.

– Ово је велики успех за одбојку и спорт уопште у нашем граду. Велики број деце тренира у овим клубовима и то нас посебно радује. Град ће и у будућности подржати њихове активности. Верујем да ће наставити да постижу добре резултате и у вишем рангу. Надам се и новим успесима и осталих халских спортова. Из године у годину резултати су све бољи и нека само тако наставе – истиче Радић.

 

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )