На биралиштима – ГЛАСАЈУ И У ГАРАЖАМА И ПОДРУМИМА

На биралиштима – ГЛАСАЈУ И У ГАРАЖАМА И ПОДРУМИМА

Од укупно 90 бирачких места, отворених у седам сати, нека се налазе у приватним кућама, или помоћним објектима, и тамо се несметано одвија гласање. Бирачко место 74 налази се у домаћинству Србољуба Мијића из Руњана и већ годинама део гласача ове месне заједнице гласа у његовој гаражи.

– Данас би требало кроз моју гаражу да продефилује 764 бирача, колико их има на списку. Да ли ће сви изаћи, видећемо, до сада је овде одзив увек био добар – каже Славољуб.

Он подсећа да се у време Милошевића гласало у оближњој продавници, али да је после бирачко место пребачено код њега.

– Немам никаквих обавеза према члановима комисије, они сами себи кувају кафе, а моје је да уредим простор пре него што дођу. Прошли пут сам први гласао, али данас сам се мало успавао па сам био десети – каже Србољуб и истиче да је последњи пут на овом бирачком месту изашло да гласа више од 70 одсто уписаних бирача.

Слична атмосфера је и у Трбушници, на бирачком месту 81 које се налази у подруму породичне куће Милисава Ђокића. Чланови одбора кажу да имају добре услове, да је кућа на погодном месту и да људима није тешко да дођу. Само на овом месту до девет сати изашло је око пет одсто уписаних бирача, док је друго бирачко место у основној школи. Од јутарњих сати ред је формиран и испред лозничке гимназије, где се налазе бирачка места 52 и 53. Према речима бирача, углавном желе да то обаве пре ручка и да остатак дана проведу породично.

 

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )