Бокс: Успешан старт Лознице у Регионалној лиги – ПОБЕДА БЕЗ МНОГО ЗНОЈА

Бокс: Успешан старт Лознице у Регионалној лиги – ПОБЕДА БЕЗ МНОГО ЗНОЈА

Боксери Лознице коначно су стартовали у Регионалној лиги и то успешно. Савладали су Славију из Бањалуке са 12:4. Очекивало се више од овог меча, али гости очигледно нису били спремни да парирају веома расположеним боксерима Лознице. Домаћи такмичари су доминирали и на тренутак показали раскошан таленат који имају. Најббољи утисак оставио је Драган Вељковић који је овог пута боксовао у супертешкој категорији, а за противника је имао снажног Ивана Андрашића.

– Задовољан сам, мада сам могао и боље. Боксовао сам у категорији више , такмичим се иначе, у тешкој и није било лако. Противник је био физички спреман и драго ми је што сам успео да га савладам. Хвала навијачима на подршци, веома ми је драго што боксујем за екипу Лознице и потрудићу се да и у наредним мечевима будем успешан – каже Вељковић.

Капитен Александар Дреновак није имао тежак посао. Већ после прве рунде Јован Степановић му је предао меч.

– Радује победа нашег тима. Очекивали смо то и успели много лакше него што смо се надали. Није било неких атрактивних мечева, али верујем да ће против Понк Пантера из Штипа бити много добрих борби и још пунија сала – поручује Дреновак.

Одличан утисак оставио је и Бепо Филипи. Његов противник Ибрахим Хандановић предао му је меч у другој рунди.

– Задовољан сам. Јако добра борба док је трајала. Очекујем добре борбе и у наредним мечевима. Верујем да Лозница може стићи до титуле. Једини прави ривал нам је екипа Сесвете из Загреба, али уверен сам да их можемо савладати – оптимиста је Филипи.

Победе за Лозници оствзарили су још Милош Јанковић и Петар Стошић који су веома добро боксовали. Без борбе меч је добио Иван Игњатовић. Лозница није имала представника у категорији до 56 килограма, док је једину победу на рингу за Славију остварио Лозничанин Предраг Ковачевић.

У загребу су се састали Сесвете и Металац Лазаревац, а домаћин је славио са 10:6. Радник је у Бијељини савладао екипу Пинк Пантера са 12:4.  Слободна је била екипа Војводина Спартак. После два кола у вођству су Сесвете са 4 бода, док Лозница, Радник и Војводина Спартак имају по 2 бода. Без бодова су Пинк Пантер, Металац Лазаревац и Славија.

Наредни меч Лозница ће имати 15. априла када ће се у Ваљеву састати са екипом Металац Лазаревац.

Лозничани ће поново бити домаћини 22. априла када ће угостити екипу Пинк Пантер из Штипа.

 

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )