ДО ЈУНА – Нови пут до врха Гучева

ДО ЈУНА – Нови пут до врха Гучева

 У току су радови на путу од Бање Ковиљаче до врха Гучева који треба да буду завршени у року од три месеца. Инвестиција је вредна 85,4 милиона динара и радове финансира држава.

Према речима помоћника градоначелника Дејана Сталовића, ово је једна од најважнијих инвестиција ове године у Бањи Ковиљачи после које се добија саобраћајница од 9,8 километара са обележјима модерног и квалитетног пута који ће значајно допринети и развоју туризма.

– Ширина пута биће четири метра, имаће осам мимоилазница, велику окретницу за аутобусе код споменика на Гучеву, 106 саобраћајних  знакова, 600 кубика габионске подзиде са могућности да је буде и више, као и око 300 метара одбојне ограде. Ово је резултат добре сарадње руководства града са ресорним министарствима и владом,  на томе смо им захвални као и на свим претходно заједнички урађеним инфраструктурним пројектима. Сигурни смо да се на томе неће стати – каже Сталовић и додаје да радове изводи ПЗП “Ваљево”.

Према његовим речима, постигнути су одлични резултати у туризму, прошле године било је 30 одсто више туриста,  у 30 одсто у већем износу него претходних година наплаћена је туристичка такса, а овакви инфраструктурни пројекти подстичу очекивања да ће предстојећа сезона бити још боља.

Т. М. С.

 

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )