У КРУПЊУ – Завршен попис незаконито изграђених објеката

У КРУПЊУ – Завршен попис незаконито изграђених објеката

Општина Крупањ је међу првима у Србији завршила попис незаконито изграђених објеката. Пописано је нешто мање од 13.000 објеката, а само у току фебруара 8.000. Следи поступак озакоњења који треба да буде завршен за три године. Процена је да ће њиме у овој општини бити обухваћено око 6.000 објеката.

– Има много објеката који су изграђени пре доношења прописа о изградњи тако да они неће ући у поступак озакоњења. Неки објекти имају грађевинску, а неки употребну дозволу тако да ће око 6.000 нелегално изграђених објеката бити обухваћено овим поступком. Општина Крупањ је озбиљно схватила овај посао, добро га организовала и квалитетно урадила – каже Милорад Симић, начелник општинске управе у Крупњу.

Он истиче да је сарадња са грађанима била изузетно коректна, као и да се труде да путем медија и у непосредном контакту са мештанима објасне значај овог посла. Очекује да поступак озакоњења нелегално изграђених објеката буде успешно завршен.

О томе су се похвално изразили и представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре који су у среду посетили Крупањ.

– Крупањ је општина у којој је попис незаконито изграђених објеката обављен на начин који треба да буде пример свим општинама и градовима. Пре пар дана општина Пећинци је упутила молбу Министарству да њихови представници дођу у Крупањ и  на лицу места се увере како је један велики посао урађен на време и квалитетно, али и да нешто науче од Крупањаца. Ово је само део посла који чека Крупањ и остале општине и градове, јер следи доношења решења о рушењу на основу појединачних пописних листова. Ово је прилика за грађане да озаконе своје објекте по ниским таксама и уз мали број докумената – рекла је Даринка Ђуран, помоћница министра.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )