ДО 28. ФЕБРУАРА – Пописани објекти у 28 села

На подручју Града Лознице до 28. фебруара пописано је 18.685 незаконито изграђених објеката, саопштила је  начелница градске управе Милојка Смиљанић. Одлуком Градског већа тај посао је обављало 30 двочланих комисија у две смене, од 8 до 18 часова, које су радиле свакодневно.

– Препорука је била да се попис незаконито изграђених објеката обави  до 28. фебруара и ми смо у том периоду урадили велики део посла. Процена је да на територији Града Лозница има око 21 хиљада таквих објеката, а очекује се да укупан попис буде завршен до 10. марта – рекла је она за ЛН.

Према подацима градске управе, 12.735 пописних листа односи се на стамбене објекте, 5.950 на помоћне, 120 на пословне, а  40 пописних листа на комерцијалне и производне објекте. Попис је у потпуности завршен у 28 сеоских месних заједница. У последњој деценији на сваке три године била је легализација, али је ова, вероватно последња, прилика да се то уради под најповољнијим условима.

Такса за озакоњење стамбеног објекта до сто квадрата је пет хиљада динара што никада није било јефтиније, а овај посао је у интересу грађана како би касније избегли проблеме.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )