ЈП “ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА” – Расписани  тендери за Зајачу и Дубоки поток

ЈП “ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА” – Расписани  тендери за Зајачу и Дубоки поток

У току је заједнички тендер расписан  за радове на водоводној мрежи у Зајачи и Дубоком потоку у Коренити, а према речима в. д. директора “Водовода” Милана Раднића, требало би да буде завршен око првог марта. Потенцијални извођачи радова били су на терену да сагледају стање ради давања понуде и учешћа на тендеру, а очекује се да избор понуђача и потписивање уговора буду до краја марта.

– Очекујемо да радови крену почетком априла, а буду завршени  до краја јуна.  У Зајачи је остала друга фаза примарне мреже са резервоаром и радови на секундарној мрежи. Вредност послова у Зајачи је око сто хиљада евра, а за око девет километара мреже Дубоки поток око 400.000 евра. Зајача се финансира из КФЊ програма, а Дубоки поток из  донација за оштећене у поплавама 2014. године и то су нам две кључне инвестиције – каже Раднић.

Изградња прве фазе примарног цевовода до Зајаче завршена је крајем августа прошле године до када је урађено  4.630 метара, вредност прве фазе радова, који су окончани у планираном року, је 24,5 милиона динара. Мештани Зајаче од марта 2014. не могу да користе воду са сеоског водовода и неколико извора јер је Завод за јавно здравље из Шапца тада саопштио да је локални водовод неупотребљив због присуства тешких метала. Водовод  Дубоки поток је исте године оштетила  поплава.

Према Раднићевим речима, у овој години планирана је замена шест хиљада водомера, а од прошле године до сада откривено је 90 нелегалних прикључака, углавном у кућама без грађевинске дозволе. Зато је већи део привремено регистрован док се не оконча процес озакоњења објеката, а таквих је више у приградским насељима него у граду, каже он.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )