НА ПРУЖНОМ ПРЕЛАЗУ У БРАСИНИ – Тежак судар воза и аутобуса

НА ПРУЖНОМ ПРЕЛАЗУ У БРАСИНИ – Тежак судар воза и аутобуса

DSCN3736

Више од двадесет путника аутобуса задобило повреде у судару са возом, на пружном прелазу у Брасини. Због тежих повреда четири пацијента задржана у лозничкој болници. Истрага ће утврдити разлоге тешке несреће

У железничкој несрећи, која се прошле суботе око подне догодила  на пружном прелазу Батар поље  у Брасини, повређено је више од двадесет особа. Повређени путници, који су путовали у аутобусом лазаревачке “Ластре” на међуградској линији Београд-Љубовија, збринути су најпре у малозворничком Дому здравља и зворничкој болници, као и Општој болници у Лозници. Према причи очевидаца, до несреће је дошло када је теретни воз ударио аутобус, који се у том тренутку нашао на пружном прелазу.

– Ударац је био снажан, одваљен је део лима са каросерије аутобуса и сви прозори су полупани – рекао је један од путника после несреће, који је задобио лакше повреде.

Истражни судија из Лознице обавио је увиђај, а полиција је затворила саобраћај на овој деоници више од два сата. Како је дошло до саобраћајне незгоде, утврдиће истрага.

– Кретали смо се уобичајеном брзином, огласили смо се и сиреном, али у једном тренутку аутобус се нашао на пружном прелазу и све се десило у једној секунди. Срећа да нико није погинуо – рекао нам је помоћник машиновође композиције која припада “Железницама Републике Српске”.

Док је трајао увиђај, путницима, који нису имали повреде,  обезбеђен је аутобуски превоз даље, док су због застоја на путу неки путници, који су кренули у правцу Лознице и Београда морали да преседају из једног у други аутобус и потом наставе пут. На овом пружном прелазу нема рампе, али је простор прилично прегледан па су се пролазници чудили како је могуће да возач аутобуса није приметио композицију воза састављену од петнаестак вагона. Укупно 18 повређених путника прегледано је током поподнева у ургентној служби Опште болнице и како је потврђено из ове установе, четири пацијента имала су тешке повреде и збринути су на Одељељу ортопедије.

– Због прелома надлактице, једна особа је одмах оперисана, а друга је имала повреде вратне кичме. Једна жена упућена је исте вечери у Београд због фрактуре ребара, а због контузије главе једна пацијенткиња се налази у јединици интензивне неге. Нико од задржаних пацијената није животно угрожен – потврдила је Драгана Васиљевић из лозничке болнице.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )