СИМИЋЕВЕ СЛИКЕ У ДОБОЈУ – Сусрет са старим пријатељима

СИМИЋЕВЕ СЛИКЕ У ДОБОЈУ – Сусрет са старим пријатељима

DRAGO SIMIC

До краја фебруара, гост Центра за културу и образовање у Добоју у Републици Српској јесте лознички академски сликар мр Драго Симић са својом изложбом “Лице земље и људи”. Поставка обухвата 25 слика насталих од деведесетих година до данашњих дана, којима Симић представља оне теме које је истраживао у протеклих четврт века, колико живи и ради у лозничком крају. Изложбу је у оквиру програма “Богојављенска ноћ културе” отворила Марина Цветановић, историчар уметности Центра за културу “Вук Караџић”, где је и Симић запослен, а сам аутор срдачно је дочекан у Добоју, где је протеклих године често учествовао на ликовним колонијама.

– Импресије добојске публике су заиста биле врло похвалне и потврдило се да је мој одабир представљених радова био исправан. Сусрет са публиком на отварању је био дирљив и надам се да ће у наредних месец дана изложбу видети што више посетилаца, и да ће моје слике оставити снажан утисак на њих. Сусрет са старим пријатељима је увек пријатан, а тако је било и овај пут – казао нам је Драго Симић.

На изложеним сликама доминирају пејзажи, ентеријери и портрети наших песника и књижевника, које је Симић поклонио лозничком Центру за културу и Музеју језика и писма у Тршићу. Ти портрети су рађени наменски за Дан матерњег језика и писма, а Симићеве слике изложене су и у многим институцијама Добоја, где је одраније радо виђен гост.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )