НОВО ОД “ЗИДА ПЛАЧА” – Два албума на интернету

НОВО ОД “ЗИДА ПЛАЧА” – Два албума на интернету

grupa zid placa foto s.pajic

Један од најдуговечнијих и најистрајнијих лозничких рок састава, група “Зид плача”, обрадовала је недавно своје поклонике са два албума на званичном “јутјуб” каналу. Сви они који су до сада слушали песме Александра Пантелића Панте, Милана Зарића Зарета и Драгана Ђурића Ђузе са старе аудио-касете, или на неки други начин, сада могу да послушају омиљене мелодије путем интернета. Први албум “Оаза”, објављен је средином априла 1995. године на касетном издању, док други “Ла револутион” датира из 2008, али до сада није имао званично издање на носачу звука.

– Када смо снимали прве песме, нисмо ни сањали о интернету и “онлајн” издању. Нова технологија то данас омогућава и ми смо уз помоћ издавача АДГ рекордса, на овај начин понудили своју музику љубитељима рокенрол звука. Може да се чује у целом свету, а циљ музичара и јесте да га што више људи чује – каже гитариста и певач Александар Пантелић.

Подсећамо да је на првом албуму свој музички допринос дао и Слободан Дакуловић Џози – бас-гитариста и пратећи вокал, а међу незаборавним песмама су “Оаза”, “Буђење у пет”, “Теби у част”, “Рација” и друге. Албум “Ла револутион” обележавају, сада већ стандарди “Зида плача”, песме “Кише”, “Звер”, “Бај, бај” и “Есцуцха Цхе“.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )