ЛЕДЕНИ ДАНИ ДОНЕЛИ ПРОБЛЕМЕ – На минусу пуцају водомери

ЛЕДЕНИ ДАНИ ДОНЕЛИ ПРОБЛЕМЕ – На минусу пуцају водомери

POPUCALI

Хладноћа је донела проблеме и ЈП “Водовод и канализација” чије су екипе свакодневно на терену због пуцања стакла на водомерима, али и цеви различитих профила. Интеревенције су благовремене, а ангажовано је од четири до шест екипа у зависности од тога колико има проблема

Према речима техничког директора Милана Раднића, највише интервенција је у приградским насељима и сеосим домаћинствима где водомери и шахте нису благовремено заштићени упркос апелима овог предузећа да се то учини.

– Због ниских температура наше екипе су од почетка ледених дана замениле 93 водомера, разлог је пуцање стакла на њима, а било је и око 80 интервенција у шахтама због залеђивања, односно пуцања цеви и вентила. На терену су сви расположиви људи, а то је петнаестак радника, односно од четири до шест екипа у зависности од броја интервенција у току дана. У зависности од хладноће, дневно буде пријављено  од четири, пет па и до петнаест кварова и брзо се интервенише. Почели смо да водимо евиденцију код кога се то дешава да бисмо идуће године упоредили да ли се то понавља код истих људи – каже Раднић.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )