КЈП “НАШ ДОМ” – Минус кочи изношење смећа

КЈП “НАШ ДОМ” – Минус кочи изношење смећа

TRUDE SE ALI IH HLADNOCA KOCCI

Ледени талас који данима не попушта прави проблеме, а један од најочигледнијих је нередовно одвожење смећа, односно пражњење контејнера, нарочито у граду. Док на друштвеним мрежама поједини грађани избацују фотографије препуних контејнера и гомиле смећа, у КЈП “Наш дом” уверавају да чине шта могу и да ће ситуација бити боља већ од викенда.

Према речима в. д директора Јанка Алексића, док владају ледени дани, предузеће има проблема са изношењем смећа, а они се углавном односе на механизацију.

– На температурама од минус пет и ниже, на камионима, који су, иначе, стари од 20 до 30 година, имамо проблема са хидрауликом и пнеуматиком и они се чешће кваре него у оптималним условима. Проблем су и контејнери залеђени, са смећем и приликом њиховог подизања долази до оштећења возила и посуда. У граду има и улица где су већи успони, од десет па и преко 25 степени до којих у овим леденим данима није лако доћи. Упркос тешким условима, људи раде и на минус десет, покушавамо колико је то могуће и где год је могуће да однесемо смеће. Очекујемо да до викенда температура оде у плус и да онда успемо да ухватимо ритам редовног изношења смећа и испразнимо све контејнере. Овај проблем имају и други градови у Србији и очекујемо разумевање наших грађана – каже он и уверава да се ради колко је то могуће.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )