У ЛОЗНИЧКОМ АЗИЛУ – Псе бране од минуса

У ЛОЗНИЧКОМ АЗИЛУ – Псе бране од минуса

O PSIMA SE DOBRO BRINE KAZE ALEKSIC

Хладноћа је стегла и прихватили-ште за напуштене животиње, а шта чини КЈП “Наш дом”, који њиме управља, да их што боље заштити могло се видети прекјуче када су га посетили чланови Градског већа и директор предузећа Јанко Алексић. Према речима заменика градоначелника Радована Дивнића, пси су добро и заштићени су од ниских температура пошто су на све боксове стављене “завесе” од импрегнираног корд платна, а на ограду азила цераде како би се смањила хладноћа и удари ветра.

У азилу је више од 200 паса, а предузеће планира за ову годину да удоми још око 500 паса. Према Алексићевим речима, Град деценијама води рачуна о напуштеним псима и помаже њихово збрињавање.

– Можете се уверити да овде немамо никаквих проблема и пси су у добром стању. Четири запослена свакодневно раде у азилу, хране животиње, мењају појилице са свежом питком водом, а сви су пси у задовољавајућој кондицији. Храну добијамо од Ветеринарског завода из Суботице и није добро да им дајемо нешто сумњивог порекла што неко са стране доноси за јело јер од сто хуманих људи можда неко има лоше намере. У програму пословања за 2017. одвојићемо око 17 милиона за азил, а прошле смо за ту намену утрошили 12,1 милион динара – казао је он.

Лознички азил постоји од почетка 2009, у три наврата је прошириван и има укупно 28 боксова у три објекта. Мада је предвиђен за око 150 паса у азилу их је од 2014. стално по више од 200, због притиска грађана да се пси склоне са улица, али и слабог удомљавања.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )