БОКС: БК ЛОЗНИЦА – Регионална лига стартује у марту

БОКС: БК ЛОЗНИЦА – Регионална лига стартује у марту

boks

Иза боксера Лознице је сјајна година. После више година на иницијативу овог клуба поново је покренуто Екипно првенство Србије, а Лозница се “прошетала” до титуле. Из свих мечева изашла је као победник, а њихове успехе на трибинама је пратио велики број навијача. Бокс је поново био у центру пажње љубитеља спорта.

Лозничане догодине очекује ново и много јаче такмичење – Регионална лига која ће окупити клубове из Србије, Хрватске, БиХ и Македоније. Један од главних иницијатора и овог такмичења био је Александар Рисимић, председник БК Лозница.

– Верујем да ће лига заживети и допринети да се бокс врати на старе гране. Сигуран сам да ће хале бити пуне као некада и да ће навијачи уживати у сјаним борбама. У лиги ће се, поред нашег клуба, такмичити још Загреб, Лазаревац, Спартак (Суботица), Славија (Бањалука), Радник (Бијељина) и Вардар из Скопља. На састанку у Бањалуци договорили смо се да првенство крене 4. марта наредне године.  Имаћемо одличну екипу, спремну за највиши пласман – поручује Рисимић.

Лозница је у првом колу слободна, а у другом (11. марта) угостиће Славију. Председник БК Лозница верује да ће хала “Лагатор” бити испуњена до последњег места, а да ће атмосфера и на рингу и на трибинама бити изванредна. Први део такмичења требало би да буде завршен у мају, док би се првак Регионалне лиге добио на јесен. Свака екипа моћи ће да ангажује по тројицу странаца.

– Сигуран сам да ће такмичење бити успешно, а од наредне године планирамо да Регионална лига има десет клубова. То ће, верујем, допринети популаризацији бокса – каже Рисимић и подсећа да клуб има велику подршку локалне самоуправе и то им, како истиче, много значи.

Стручни штаб предводиће Милисав Вук Симић и Роби Нема. Спортски директор клуба је Милан Марковић, а секретар искусни спортски радник Живадин Милићевић.

 

Најбољи у Србији

У Београду је 30. децембра прошле године у просторијама БС Србије председнику БК Лозница Александру Рисимићу уручено признање за најбољи клуб у 2016. години. Признања су добили и Растко Симић (пионир) и Един Суљић (школарац) као најбољи такмичари у свом узрасту.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )