ПРИЈЕМ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ  – Неопходна је планска производња

ПРИЈЕМ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ – Неопходна је планска производња

 

Предвидива  планирана производња, озбиљна сировинска база у производњи воћа, поврћа, у сточарству, prijem-za-poljoprivrednike-u-skupsstinskoj-saliомогућава тражење купаца за те производе, а и лакше довођење инвеститора који би градили  прерађивачка постројења, каже градоначелник. У овој години 469 корисника користило  је средства преко Фонда за развој града Лознице и у укупном износу од око 23 милиона динара

Скупштинска сала била је пуна пољопривредних произвођача из лозничког краја за које је локална самоуправа минулог уторка организовала пријем. На скупу су пре свега били они који имају регистрована пољопривредна газдинства и који су у овој, и ранијих година, били корисници мера које град реализује, а према речима градоначелника Видоја Петровића, та подршка “како би се поспешио развој пољопривреде и оснажило село” неће изостати ни убудуће.

– Широк је низ мера које предузимамо и хтели смо овим скупом да видимо шта бисмо то могли у наредним годинама да мењамо. Увек ме интересује да ли средства која пласирамо из буџета града и која успемо да уштедимо,  усмеравамо на најбољи могући начин. Суштина је да се на подручју града, а сигуран сам и у читавој Србији, направи планска предвидива производња која би за резултат имала једну озбиљну, стабилну, континуирану, сировинску базу, јер само тако можемо да обезбедимо лакши излазак на тржиште. Кад имате предвидиву  планирану производњу, озбиљну сировинску базу у производњи воћа, поврћа, сточарству, у било чему, онда већ можете да тражите и купце за те производе, а можемо лакше да доведемо и заинтересоване инвеститоре који би овде изградили нека прерађивачка постројења. Да одавде не иде само сировина или евентуално полупроизвод, што је, нажалост, сада случај и у Лозници и готово целој Србији, него да идемо ка томе да имамо прерађивачка постројења и капацитете како бисмо имали своје финалне производе – рекао је он.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању Лозничких новости.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )