НОВОГОДИШЊИ ЕТНО-БАЗАР ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ – У пешачкој до другог дана Божића

НОВОГОДИШЊИ ЕТНО-БАЗАР ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ – У пешачкој до другог дана Божића

Лозничке старе занатлије, узгајивачи лековитог биља, произвођачи зимнице и рукотворина добили си прилику да све до другог дана Божића у Улици Јована Цвијића на првом “Новогодишњем етно-базару” Туристичке организације града суграђанима представе своју робу. У зависности од временских прилика приређиваће се и пригодан културно-уметнички програм, а првог дана нове године на истом месту по седми пут биће одржана манифестација “Приђи срцем”

novogodisnji-bazarПрви новогодишњи етно-базар, који приређује Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ), отворен је свечано у понедељак у Улици Јована Цвијића испред Вуковог дома културе и трајаће до другог дана Божића 8. јануара. На пултовима осам дрвених кућица – штандова лознички узгајивачи лековитог биља, произвођачи зимнице и разних рукотворина као и пчелари и старе занатлије свакодневно од поднева до осам увече излажу своју робу и чекају купце, а, у зависности од временских прилика, приређује се и пригодан културно-уметнички програм.

– Почели смо са осам кућица, а надамо се да ће их убудуће бити више, у зависности од интересовања излагача и грађана. Планирали смо и свакодневни занимљив програм намењен првенствено најмлађима, али ће  то зависити од временских прилика. До 8. јануара наши суграђани и гости имаће прилику да посете етно-базар и купе нешто корисно и занимљиво – рекла је Снежана Перић, директорка ТОГЛ, приликом отварања манифестације.

Отварању етно-базара присуствовали су и помоћник градоначелника Дејан Сталовић и члан Градског већа задужен за туризам Мирослав Радуловић који су нагласили да Град подржава активности ТОГЛ које имају за циљ унапређење туристичке понуде пред новогодишње празнике. Они су закључили да је оваква манифестација изузетно добра за све оне који се баве старим занатима или производњом здраве хране.

Пригодан програм извели су чланови УГ “Краљевски карневал” из Бање Ковиљаче, а најмлађи Лозничани имали су и јединствену прилику да пишу Деда Мразу пошто се испостава поште са Северног пола налазила одмах поред јелке. Доста њих је своје цртеже и поруке послало деки из Лапоније, а најсрећнији ће у недељном извлачењу током манифестације “Приђи срцем” добити пригодне награде.

Н. Т.

Приђи срцем у недељу

Прва шетња у новој години Лозничане последњих година води пред Вуков дом културе где се одржава, сада већ традиционално, манифестација “Приђи срцем”. Без обзира на то да ли је мраз или не, у недељу у 11 сати ова новогодишња приредба почеће седми пут, а Туристичка организација града приредила је богат и занимљив програм уз аниматоре из Београда намењен, пре свега, најмлађим суграђанима.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )