ШКОЛА РОК ГИТАРЕ – Приредили новогодишњи концерт

ШКОЛА РОК ГИТАРЕ – Приредили новогодишњи концерт

skola-rok-gitare

Више од хиљаду полазника прошло је за 12 година кроз школу рок гитаре Јована Ивановића. Неки су наставили усавршавање, основали своје саставе, а најмлађи су први пут пред публиком наступили у понедељак на новогодишњем концерту

Дванаесту годину рада, школа рок гитаре, коју при лозничком Центру за културу води Јован Ивановић, обележила је у понедељак већ традиционалним новогодишњим концертом у Вуковом дому културе. Најмлађи полазници показали су шта су научили од септембра, а као гости наступили и старији музичари, они који похађају наставу већ две или три године, свирају у оркестру школе или су већ оформили своје рок групе. Репертоаром, састављеним од хитова некадашње Југославије, публика се подсетила на песме “Галије”, “Дивљих јагода”, “Рибље чорбе”, “Филма”, “YУ групе” и других састава, док су своје прве ауторске песме промовисали момци из састава “Кросроуд”.

– Већина нас прошла је школу рок гитаре, а ми смо вечерас у прилици да представимо и своје песме које смо недавно снимили за први албум. Знања која нам је пренео Јовица, чврста су основа на којој се надограђујемо и покушавамо да пронађемо свој израз. Публика је чула пет наших песама и надамо се да ће ускоро моћи да их чује и са званичног носача звука – казао је Младен Ракић, гитариста и певач групе “Кросроуд”.

Поред њих, гости концерта били су и чланови састава “Авалок” и “Урбан експириенс”, који већ проналазе пут до публике наступајући на бројним манифестацијама.

 – Овим концертом уједно најављујемо празнично расположење у децембру и програме који ће се одвијати до краја године на сцени Вуковог дома културе. На сваком концерту имали смо и до сада занимљиве госте, а овај пут су нам се придружиле чак три младе рок групе – рекао је инструктор гитаре Јован Ивановић.

Он је подсетио да је школа одавно премашила број од хиљаду полазника и додао да је интересовање за овај инструмент и даље велико. Први циклус траје од септембра до децембра, а следећи већ креће од фебруара, када се пружа шанса новим малишанима да савладају прве кораке музицирања на популарном жичаном инструменту. План школе је да у будућности приреди велики заједнички концерт за хиљаду гитара.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )