ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА ЛОЗНИЦЕ – Нови председник 29. јануара

Извршни одбор Демократске странке расписао је изборе за председника Градског одбора ДС у Лозници и чланове његовог сталног састава који ће бити одржани 29. јануара 2017. године. Према речима в. д. председника Томислава Чотрића, прошле недеље је истекао рок кандидовања за председника и чланство ће моћи да гласа за три кандидата.

Поред Чотрића, библиотекара, кандидати за првог човека лозничких демократа су и Драган Николић, професор географије, и Дејан Велимановић, дипломирани правник.

– Избори су непосредни и осим за председника гласаће се и за 20 чланова сталног састава Градског одбора, а сваки члан странке који до 9. јануара уплати чланарину имаће право гласа. Кандидати за председника имаће кампању, а практикује се да своје планове и програме они истовремено представе чланству на терену. Одлучено је да избори буду крајем јануара како бисмо спремно дочекали предизборну кампању за предстојеће председничке изборе – каже Чотрић за ЛН.

Подсетимо, почетком новембра дотадашњи председник Градског одбора Демократске странке у Лозници др Никола Јаковљевић поднео је оставку на то место. Ту дужност обављао је последње три године. Како је образложено, то је учинио из личних разлога, због породичних и обавеза на послу, али остаје члан странке и активно ће учествовати у њеном раду. Од маја 1990. и оснивања тадашњег Месног одбора ДС у Лозници, до данас је на челу лозничких демократа било девет председника.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )