“АЛА ЈЕ ЛЕП ОВАЈ СВЕТ” – Нацртано, разиграно, распевано

“АЛА ЈЕ ЛЕП ОВАЈ СВЕТ” – Нацртано, разиграно, распевано

img_8668

Центар за културу “Вук Караџић” и ове године организовао је програм “Ала је леп овај свет”, намењен представљању младих стваралаца, музичара, сликара, рецитатора и полазника школе енглеског језика. Дводневна манифестација у Вуковом дому културе почела је у понедељак новогодишњим концертом школе рок гитаре, док су у уторак у Галерији “Мина Караџић” своје радове представили полазници школе цртања и сликања, коју води академски сликар Драго Симић. Изложбу је отворила Марина Цветановић, историчарка уметности из Центра за културу, а поставка обухвата дела пет будућих ученика средњих уметничких школа и студената ликовних академија.

– Пред публиком је тридесетак цртежа, а ствараоци су основци и средњошколци који се већ увелико припремају за даље школовање и упис на академију. Школа цртања и сликања им је омогућила да свој таленат надограде, да сазнају више од онога што су знали и да стекну добру основу за даље усавршавање – каже Драго Симић.

Своје цртеже изложили су Сара Фукс, Милица Тијанић, Анђелија Анђелић, Вук Лакићевић и Ђорђе Симић, а о настанку и раду школе говорила је Снежана Нешковић Симић, директорка Центра за културу.

– Школа цртања и сликања постоји од јануара 1990. године и то је био мој први посао када сам се вратила у родни крај после дугогодишњег школовања, пошто сам и средњу школу и академију ликовних уметности завршила у другом граду. Саосећајући са онима који су желели да добију неке поуке, какве ја нисам могла да добијем када је то требало, покренула сам школу. Нисам ни слутила да ће то трајати оволико година јер, лако је нешто покренути, али је тешко то и одржати у континуитету. То значи да ово вреди и да постоји потреба за тим у нашем граду – рекла је директорка.

У великој сали Вуковог дома културе потом је приређен концерт дечјег стваралаштва на којем су учествовали полазници школе енглеког језика, школе рок гитаре и рецитатори а овогодишњи програм посвеђен је професорици Милици Сретеновић, дугогодишњој сарадници Центра за културу “Вук Караџић”.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )