ОТВОРЕН ИНФО-ЦЕНТАР “РИО ТИНТА” У ЛОЗНИЦИ – Све о “Јадру” на једном месту

ОТВОРЕН ИНФО-ЦЕНТАР “РИО ТИНТА” У ЛОЗНИЦИ – Све о “Јадру” на једном месту

otvoren-info-centar-rio-tinta

Отварање инфо-центра је начин да пружимо директне информације   становницима Лознице и свима који су заинтересовани за наш пројекат, рекао је на отварању, Ричард Стори, генерални директор компаније “Рио Сава”. Рудник би могао да почне са радом најраније 2022, а уколико буде отворен, биће модеран са производним погоном који може да задовољи више од десет процената светских потреба за литијумом

Компанија “Рио Тинто” отворила је у уторак  инфо-центар у Лозници где ће грађани на једном месту моћи да добију све информације о пројекту “Јадар”, јединственом и новом минералу јадариту, односно светски значајном налазишту литијума и бората у лозничком крају. Жеља комапније је да омогући заинтересованима добијање  поузданих  информација из прве руке о Пројекту “Јадар”, развоју, циљевима и корацима који предстоје до његове реализације. Инфо-центар ће допринети и јачању сарадње са локалном заједницом у наставку грађења дугорочних односа и узајамног поверења, наводе из  “Рио Тинта”, једне од највећих светских рударских компанија.

– Отварање инфо-центра је начин да пружимо директне информације  становницима Лознице и свима који су заинтересовани за наш пројекат и оно што овде радимо. Пошто смо изузетно осетљиви на све што је везано за напредак нашег пројекта желимо да локална заједница буде обавештена о свему и  чује једину истину у вези са њим. Тренутно смо у фази прелиминарне студије изводљивости, али имамо и даље јако пуно ствари да обавимо. До сада смо уложили доста средстава, али тек треба да дођемо до “Студије изводљивости” и још неколико година сачекамо  да видимо хоћемо ли искористити тај потенцијал и да ли ћемо овде изградити рудник и све погоне везане за њега. Имамо визију шта се отварањем рудника и погона може учинити, а свакако ће доћи до изузетног утицаја не само на локалну, већ на комплетну индустрију Србије – казао је  Ричард Стори, генерални директор компаније “Рио Сава” , и додао да желе да буду изузетно добри партнери локалној заједници пошто желе да инвестирају на одговоран начин.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )