ШАХ: МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР “БОЖИДАР КИЋОВИЋ КИЋА” – Пехар Бујишићу

sah-slika

Прошле суботе у етно-селу “Сунчана река” завршен је други меморијални турнир “Божидар Кићовић Кића”. Победнички пехар припао је Фиде-мајстору Властимиру Бујушићу из Црне Горе са 7 поена, на дрго место са истим бројем поена пласирао се велемајстор Милко Попчев из Бугарске, треће место припало је мајсторском кандидату Драгану Марковићу из Лознице са 6,5 поена, док је четврто место освојио Фиде-мајстор Добрисав Стојановић (5,5) из БиХ. Најуспешнији такмичари добили су новчане награде, а специјалне награде даровало им је етно-село “Сунчана река”.

– Презадовољан сам. Ово је велики успех за мене и нисам га очекивао. Организација турнира била је одлична. Верујем да ће наредни турнир бити још јачи – каже Драган Марковић.

Иначе, на турниру су учествовала 23 играча из Србије, БиХ, Црне Горе и Бугарске. Одиграно је девет кола по швајцарском систему.

Организатори турнира били су ШК Лозница град, ШС Мачванског округа и етно-село “Сунчанна река”. Одржавање турнира финансијски је помогла  и локална  самоуправа.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )