БОКС – Регионална лига од идуће године

БОКС – Регионална лига од идуће године

boks-risimic

Потпуно је извесно да ће Регионална лига у боксу кренути почетком наредне године. У Скопљу ће данас бити одржан састанак представника заинтересованих клубова. Делегацију БК Лозница предводе председник Александар Рисимић и спортски директор Милан Марковић.

– Нема дилеме да ће лига кренути. У Скопљу треба да се договоримо око почетка такмичења и пропозиција, обавићемо и жреб за први део сезоне. У лиги ће учествовати по два клуба из Србије (Лозница и Војводина), Хрватске и БиХ  и један клуб из Македоније. Биће то веома јако такмичење. Уверен са да ће подићи квалитет бокса и допринети његовој популаризацији на овом подручју. Желимо да младе вратимо у сале и верујем да ћемо успети. Што се нас тиче очекујемо, као и увек, висок пласман. Нећемо запоставити ни првенство у Српској лиги. И ту ћемо се такмичити, а прилику ћемо пружити младим боксерима, да наше таленте калимо у домаћем првенству и припремамо их за Регионалну лигу. Очекујемо да такмичење у Српској лиги помогне  развоју других клубова – каже Александар Рисимић.

За викенд ће у Скопљу бити одржан традиционални међународни турнир “Златни гонг”. Боје Лознице на овом турниру браниће Владан Бабић и Бранимир Станковић. Од њих се очжекују медаље.

У екипном Првенству Србије боксери Лознице су без премца. Остварили су све победе и освојили титулу првака државе два кола пре краја. Претпоследње коло је на програму наредног викенда када ће Лозница у Крагујевцу одмерити снаге са истоименом екипом. Рисимић очекује нову победу, а прави спектакл најављује за 10. децембар када ће Лозница угостити највећег ривала, екипу Лазаревца. Лозничани желе да победом пред пуном халом “Лагатор” прославе титулу.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )