ПРОБЛЕМ БЕЗ РЕШЕЊА НА ВИДИКУ – Шетња међу чопорима

ПРОБЛЕМ БЕЗ РЕШЕЊА НА ВИДИКУ – Шетња међу чопорима

hodanje-medju-ccoporima

Предузеће “Наш дом” купило пушку за омамљивање која треба да олакша хватање паса луталица на лозничким улицама.  У азилу за прихват напуштених паса тренутно је више од 200 животиња и нове немају где сместити. Проблем је у неодговорним власницима паса који их  остављају или пуштају да неконтролисано излазе из дворишта и лутају по граду и приградским насељима 

Град Лозница већ неколико година из градске касе даје милионе и милионе динара за хватање и удомљавање паса луталица, али према слици на нашим улицама, изгледа да је све узалуд или бар да резултати нису на очекиваном нивоу. У последње време по улицама крстаре све већи пси, често у групама где их је често пет и  више, тако да онај на кога се намере нема велике изгледе да прође неозлеђен. Отварање азила пре седам година, хватања, удомљавања, стерилизација, ништа не помаже јер је проблем у неодговорним власницима паса којима, тако бар изгледа, још увек нико ништа не може.

У КЈП “Наш дом” кажу да чине све што је у њиховој моћи и у складу са важећим прописима, хватају и  удомљавају, али да на градске улице стално пристижу нови пси. Према речима директора предузећа Јанка Алексића, ситуацију отежава и то што се, према незваничним информацијама, на подручје Лознице уносе пси из комшијских општина.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )