БОКС: ЛОЗНИЦА – РАДНИК (БИЈЕЉИНА)  8:6 – Лозница граби ка титули

БОКС: ЛОЗНИЦА – РАДНИК (БИЈЕЉИНА)  8:6 – Лозница граби ка титули

boks-1

Одлична боксерска представа у хали “Лагатор”. Боксери Лознице забележили су нову победу у судару са Радником из Бијељине. Славили су са 8:6 и тако потврдили да су најбоља екипа у лиги.

У првој борби Милош Јанковић био је бољи од Николе Ивковића. Нове бодове за Лозницу донео је Петар Стошић који је савладао Марка Павловића. Шлагер вечери био је у велтер категорији где су се састали Брабимир Станковић и Адем Фетаховић, сјајни борци који су публику подигли на ноге. Сусрела су се два мајстора овог спорта која се нису штедела током меча. На крају судије су победу диоделиле Фетаховићу. Одлучиле су нијансе. Објективна лозничка публика наградила је борце дуготрајним аплаузом.

Владимир Влајић је показао да припада групи најбољих боксера у нашој земљи. Био је супериоран у мечу са Раденком Томићем. После Влајићеве серије удараца меч је прекинут. Био је то технички нокаут. У плутешкој су се састали Дамир Плантић и Саша Миловац. Размењено је много тешких удараца. Плантић је оставио бољи утисак и заслужио је победу, али судије нису мислиле тако и победу су доделиле његовом противнику – незаслужено. У тешкој категори вођена је велика борба између Тонија Филипија и Душана Велетића. Био је то исцрпљујући меч у коме је размењено много удараца. Одлучила је трећа рунда у којој је Филипи био много бољи. И овај меч публика је наградила бурним аплаузом. На крају у супертешкој виђена је велика борба. Драган Вељковић и Милош Велетић свих девет минута размењивали су тешке ударце. Показали су изузетну брзину за ову категорију. Борба је била изједначена, а судије су победником прогласиле такмичара из Бијељина. На крају 8:6 за Лозницу која је наставила низ без пораза у екипном првенству Србије.

Наредни меч на програму је половином новембра, а Лозница ће се састати са екипом Крагујевца. У последњем мечу у децембру снаге ће одмерити са екипом Лазаревца. Сада је извесно да ће титула првака Србије припасти Лозничанима.

Милан Марковић, спортски директор Лознице, презадовољан је због нове победе.

– Меч је био занимљив, изједначен, са неколико изузетно квалитетних борби. Одлучивале су нијансе. Важно је да ћемо титулу првака донети у Лозницу – истиче Марковић.

Спортски директор Радника Миленко Томић каже да је задовољан учинком његове екипе.

– Свима је јасно да је Лозница најбоља екипа у лиги. Нисмо очекивали победу, пружили смо снажан отпор и задовољни смо због тога. Сигуран сам да ће Лозничани до краја првенства остати непоражени – каже Томић.

Ускоро Регионална лига

Прича око покретања Регионалне лиге ускоро ће бити завршена. Прошле суботе у Лозници су се састали представници боксерских савеза Србије, Хрватске, Бих и Македоније. Домаћин им је био Дејан Сталовић, помоћник градоначелника Лознице који је нагласио да  је наш град препознатљив између осталог и по боксу и да се нада да ће Регионална лига ускоро бити покренута, а да ће клуб и даље имати подршку града.

Марко Марковић, главни тајник хрватског боксерског савеза рекао је да је ово веома важан пројекат за цео регион и сматра да је време да се и у боксу покрене регионално такмичење. С њим се сложио и Лазар Авакумовић, председник БС БиХ, као и Драган Иггњатовић, председник БС Србије који је истакао велику улогу Александра Рисимића, председника БК Лозница у покретању ове лиге.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )