ЗДРАВКО САВАНОВИЋ ПО ПОВРАТКУ СА ПАРАОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА – Сјајни утисци из Рија

ЗДРАВКО САВАНОВИЋ ПО ПОВРАТКУ СА ПАРАОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА – Сјајни утисци из Рија

image-0-02-05-73a9630466832e03ffb35ad5c9b1b2ef57bc1f4c69176f8847841ea754f69595-v

Репрезентативци Србије освојили су рекордан број медаља – чак девет на недавним Пара-олимпијским играма у Рију. Мало је недостајало да се медаљом окити и Лозничанин Здравко Са-вановић који се такмичио у стрељаштву.

– После четири серије налазио сам се на тре-ћем месту и био близу медаље. У последња два хица дошло је до пада концентрације и на крају сам завршио на шеснаестом месту. Тако је то у стрељаштву. Нисам имао трему, већ једноставно нисам био довољно спреман за ово велико такмичење. Било је неопходно да током припре-ма испуцам 100.000 дијабола, а ја сам на располагању имао само 10.000. Нисам се добро спремио и то је пресудило. Нисам могао да финансирам сам куповину дијабола, а спонзори су изостали. Први пут сам био учесник Параолимпијских игара и утисци су изванредни – каже Савановић у изјави за ЛН.

Он истиче да је организација била одлична, безбедност  на високом нивоу, а, како каже,  спортисти који су пре четири године учествовали на играма у Лондону тврде да је у Рију све било на  много вишем нивоу. За њега, најлепши је био осећај да припада српском тиму.

Истиче да је дочек у Београду пред градском скупштином сан сваког спортисте и каже да је пресрећан што је имао прилику да то доживи.

– Све је  било сјајно. Имали смо трему пред излазак испред Скупштине. Пријала нам је ат-мосфера коју су Београђани направили. Осећа-ли смо искрену подршку грађана који су дошли да нас поздраве. Било је прелепо и надам се да ћемо се поново видети за четири године. Већ смо почели припреме за Токио.  И овог пута ништа неће бити препуштено случају – поручује Здра-вко Савановић.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )