ОТКЛОЊЕНИ НЕСПОРАЗУМИ – Мост “Братољуб” за годину дана

most-ljubovija-bratunac

Десетак дана пошто је у Љубовији изјавила да Сарајево успорава завршетак моста који треба да споји Љубовију и Братунац,  министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић у уторак се у Београду састала са Исмиром Јуском, министром комуникација и промета у Савету министара БиХ.

Како су пренели београдски медији, министарка Михајловић је рекла да јесте било неких неразумевања од стране БиХ, али да је реално  очекивати завршетак радова у септембру наредне године.

– Усвајањем буџета у БиХ биће издвојен новац за све што је потребно, а везано је за спровођење овог споразума и следеће године ми можемо да очекујемо расписивање јавних позива за изградњу граничних прелаза.  У току новембра се спајају обале. Оно што нама предстоји јесу приступне саобраћајнице за аутомобиле. Према свему, нема разлога да се касни ни један дан, казала је она.

И министар комуникација и промета у Савету министара Босне и Херцеговине Исмир Јуско рекао је да изградња моста неће каснити и да је већ планирано издвајање  12 милиона конвертибилних марака за изградњу граничних прелаза.

Радови на изградњи моста почели су у октобру прошле године и коштаће 13 милиона евра укључујући приступне саобраћајнице и заједнички прелаз. Србија гради цео мост и приступну саобраћајницу у Љубовији, а Република Српска приступну саобраћајницу и заједнички гранични прелаз.

Л. Н

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )