НА КОНЦЕРТУ ЈОВАНА МАЉОКОВИЋА – Од џеза до музике Балкана

НА КОНЦЕРТУ ЈОВАНА МАЉОКОВИЋА – Од џеза до музике Балкана

loznica03-jovan-maljokovic-na-saborskim-danima-jovan-maljokovic-odusevio-loznicane-foto-s-pajic

У оквиру саборских дана, саксофониста Јован Маљоковић и његов “Балкан салса бенд” приредили су прошле суботе концерт у Вуковом дому културе на којем је публика уживала у репертоару састављеном од светских џез и поп стандарда, музике Балкана и најновијих композиција са актуелног албума “Лавиринт”. Добра атмосфера на сцени одушевила је Лозничане који су Маљоковића и музичаре из његовог састава два пута вратили на бис.

– Драго нам је што смо у Лозници у време 83. Вуковог сабора и што нас је публика овако срдачно дочекала и уживала у нашем музицирању. Добро расположење пренели су и на нас и зато смо се два пута вратили да одсвирамо још неколико мелодија – рекли су музичари после концерта.

Са својим оркестром, Јован Маљоковић, познати београдски џез саксофониста, композитор и аранжер, чест је гост на домаћим и бројним фестивалима у Европи, а наступали су и на Куби. Иза себе има десет ауторских албума, а музика коју свира веома је препознатљива и обједињује џез са традиционалним музичким мотивима. Рођени Ваљевац, један је од покретача џез фестивала у том граду који траје већ четврт века и једини је у Србији који окупља искључиво домаће џез музичаре.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )