СКУПШТИНА ГРАДА – Усвојен ребаланс буџета

СКУПШТИНА ГРАДА – Усвојен ребаланс буџета

У  првих шест месеци приходи буџета града Лознице остварени су са 40 одсто од планираних, док расходи износе 42, 9 од планираних. Разлика између остварених прихода и расхода финасирана је из кредитног задужења за реновирање улице Бакал Милосава а делом из пренетих средстава од прошле године

za-tekst-odbornici-usvojili-rebalans-budzetaПосле летње паузе, одборници Скупштине града усвојили су у среду Извештај о извршењу буџета града за првих шест месеци ове године и донели одлуку о његовом ребалансу.  Укупни приходи у првих шест месеци износе 765 милиона динара и остварени су са 40 одсто од планираних док су расходи 839 милиона динара што је 42,9 одсто о планираних. Разлика између планираних прихода и расхода финансирана је из кредитног задужења за реновирање Улице Бакал Милосава а делом из пренетих средстава од прошле године.

Како је рекао Зоран Томић, начелник Одељења за финансије и друштвене делатности прва половина године је период у којем су приходи буџета мањи него у другој половини и стога је 40 одсто пуњења буџета сасвим задовољавајуће с обзиром на то да су главни приходи остварени у већем износу.

– Ту пре свега мислим на порез на зараде који је остварен са 44 одсто, комуналне таксе за истицање фирми 50 одсто док је приход од новчаних казни остварен са 72 одсто. Шестомесечним извештајем обухваћени су наменски трансфери добијени од Републике у износу од десет  милиона динара и они су намењени пре свега за потребе Центра за социјални рад и Комесаријата за избеглице. Што се тиче расхода, обавезе према буџетским корисницима су на време измириване – истакао је Томић.

Како је рекао, за предшколско образовање издвојен је 51 милион динара, основно  66, средње образовање 24, субвенције јавним предузећима износе 25 милиона, за подстицај рађања утрошено је 62 милиона. Преко ЈКП “Наш дом“ за чишћење града утрошено је седам милиона, одржавање зеленила 14, за одржавање азила за псе 5,6 милиона динара. Поред тога, исплаћено је 10,15 милиона динара за штете настале услед елементарних непогода, шест милиона по основу штете због уједа паса луталица а за превоз старих особа 6,1 милион динара, спортске организације добиле су 15  а месне заједнице осам милиона динара. За ЈП „Град“ као једног од главних корисника буџета уредно се измирују обавезе по основу одржавања путне мреже као и трошкова и одржавања јавне расвете.

 

В. Мићић

Цео чланак можете прочитати у штампаном издању или на сајту novinarnica.net

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )