ТО СЕ ЈОШ УВЕК ДЕШАВА – Вратио нађени новчаник

ТО СЕ ЈОШ УВЕК ДЕШАВА – Вратио нађени новчаник

DRAGAN SAVIC POSSTENI NALAZACC

У времену када су добра дела постала ретка, а поштење готово мана, догађај са недавног Госпојинској вашара у Лозници даје наду да још увек све није изгубљено. То потврђује гест Драгана Савића из Липничког Шора који је на том скупу нашао и вратио новчаник Гордани Пајић из села Церова код Крупња.

Савић каже да је тога дана на вашару угледао новчаник и да му је лакнуло када у њему видео личну карту власнице.

– Много сам се обрадовао јер сам тако знао чији је и одмах сам почео потрагу. Унутра је било 50 евра, око 200 динара, здравствена књижица и још нека документа. Исто вече сам телефонирао неким људима, распитивао се за ту жену и онда сам захваљујући Добривоју Пантелићу успео да је нађем. Она је у уторак дошла овде и преузела новчаник. Много се обрадовала, донела ми је неко пиће и баш је била захвална. Знам да ово није велика сума, али колико год да је било новца, тражио бих власника да га вратим, то је туђе и ко зна у каквој је тај човек ситуацији – каже скромно Савић који је незапослен и свакодневно на лозничком кванташу продаје тоалет папир.

Не могу да верујем да постоји такав човек, каже Гордана која још не може да се начуди да је њој из Церове враћен новчаник изгубљен у Лозници.

– То вече сам се са сином вратила на вашар да тражим новчаник, али где ћеш га пронаћи у оној гужви. Када ме човек звао и рекао да га је нашао, нисам могла да верујем. Нисам ни очекивала да ми врати новац, била бих срећна само да ми је вратио документа, а он је толико фин да је новчаник ставио у кесу, да се не испрља. Стварно му свака му част. Био је толико поштен да није чак ни претресао новчаник већ је само видео личну карту и 50 евра, а у другој прегради било је још сто евра и око хиљаду динара. Можете ли да верујете да још има таквих људи?! Нудили смо му да поделимо новац или колико хоће да га частимо али све је одбио, чак и да купи жени кафу јер се и она ангажовала да ме нађу. Хвала му по сто пута што ми је вратио документа и уједно спасао перипетије око вађења нових као и додатних трошкова – каже за ЛН Гордана која је више пута поновила да не може да поверује да  “такав човек постоји”.

Драган, после овога што је урадио може мирно да спава, а Гордана никада неће заборавити његов гест који буди наду да поштења, упркос  гадним временима, још увек има.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )