ФК ЛОЗНИЦА ДОБИО НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА – Властимир Лукић на челу

ФК ЛОЗНИЦА ДОБИО НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА – Властимир Лукић на челу

vlastimir lukic

Познати лознички предузетник Властимир Лукић, власник “Византина”  нови је председник ФК Лозница. Он је на ову функцију изабран на Изборној скупштини клуба прошле среде. Он је до сада био члан Управног одбора клуба. На седници је изабрано  још девет чланова Управног одбора међу којима су успешни лознички привредници Митар Обрадовић, Славољуб Савић, Зоран Ђермановић и други. Остало је упражњено још пет места која ће ускоро бити попуњена.

Лукић је поникао у ФК Лозница и прошао је све селекције овог клуба. Врло рано је прекинуо фудбалску каријеру (у 26. години) и почео се бавити приватним послом, али свој клуб није заборавио. На место председника долази у веома сложеној ситуацији – сачекали су га тешко финансијско стање, клуб је готово остао без тимаа ту су  и бројни други проблеми.

– То је љубав која траје од најранијег детињства. Увек сам био уз клуб, волим спорт, а највише ФК Лозница. Истина је да је ситуација тешка, али кренуло је на боље. На најбољем смо путу да горући проблем, тешку финансијску ситуацију, блокаду рачуна решимо тако да клуб може нормално да функционише, екипа се полако комплетира и очекујем све боље резултате у првенству. Велики је посао пред нама, али верујем да ћу уз помоћ чланова управног одбора и локалне самоуправе са којом имамо изванредну сарадњу  и надам се да ће тако бити и убудуће, успети  врло брзо да консолидујемо клуб у свим сегментима. Волим изазове и нема препреке која ће ме зауставити – истиче Лукић.

Он истиче да је циљ да екипа у овој сезони задржи статус у Српској лиги и верује да то неће доћи у питање.

– Желимо и да афирмишемо фудбалере који су поникли у наШем клубу или долазе из неког клуба из околине. Посебну пажњу посветићемо нашим млађим селекцијама које су прави расадник талената. Време је да они добију праву прилику. Није у реду довести 17 играча са стране, а да истовремено имамо добру фудбалску школу и да тој деци не пружимо шансу да се докажу. Убудуће ће управо наше млађе селекције бити приоритет и оне треба да буду база из којих ће се “регрутовати” будући првотимци. Жеља нам је да у овој сезони омладинска селекција избори пласман у Квалитетну лигу Србије и надам се да ћемо успети. Покушаћемо и да играче који су поникли у нашем клубу, а сада су у другим срединама вратимо и надам се да ће се велики број њих одазвати овом позиву – каже Лукић.

Дугорочни циљ је повратак Лознице у Прву лигу и Лукић је уверен да се на то неће дуго чекати.

– Сигуран сам да ће наш клуб врло брзо изборити пласман у виши ранг и постати стабилан прволигаш. За ФК Лозница долазе бољи дани – поручује Властимир Лукић.

В. Ст.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )