ЈОШ УВЕК – Без званичне потврде о градњи термоелектране

ЈОШ УВЕК – Без званичне потврде о градњи термоелектране

JOSS NEMA POTVRDE STIZZE LI VELIKA INVESTICIJA

Ни десетак дана после објављивања информације да ће у Лозници бити грађена термоелектрана вредна 230 милиона евра, нема званичне потврде те вести. Према речима градоначелника Видоја Петровића, она није стигла ни у град ни у Владу Србије

Вест да су британска компанија “Скарбороу груп интернашнл” (Сцарбороугх) и државна кинеска компанија “Чајна нашнл електрик” (ЦНЕЕЦ), потписале уговор о изградњи термоелектране-топлане у Лозници, у вредности од 230 милиона евра још увек, ни десетак дана касније, није званично потврђена Граду Лозници. Градоначелник Видоје Петровић каже да ће, поучени неким ранијим примерима, сачекати званичну информацију да ли ће ова инвестиција заиста бити реализована.

– Све ове године Град Лозница градио је амбијент повољног пословног окружења који подразумева не само добру инфраструктуру, већ и добру локалну администрацију и обезбеђење подршке за све инвеститоре, било да су домаћи или из иностранства. У овом случају ни ми ни било ко други, ни ресорна министарства, ни влада, још немамо званичну информацију, сем онога што је представник тог конзорцијума поставио на свој сајт и што су објавили најпре Тањуг, па Е-капија, а онда и неки други медији. Да ли ће ова инвестиција заиста бити реализована, до сада такву званичну потврду немамо. Тренутно имамо два инострана инвеститора са којима смо у разговору и који би, уколико дођу, упослили велики број радника. Они су веома заинтересовани да инвестирају у нашем граду, али још увек ту одлуку нису донели. Обишли су још четири локалне самоуправе у Србији и очекујемо да у наредном периоду чујемо шта су решили. Са наше стране смо обезбедили све што је неопходно, а одлука ће бити њихова и чим је будемо имали, о томе ћемо упознати јавност – рекао је прекјуче Петровић за ЛН.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )