ДАНИ ДРИНЕ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Сутра  “Сомовијада”, у недељу регата

ДАНИ ДРИНЕ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Сутра  “Сомовијада”, у недељу регата

SVE SPREMNO ZA SOMOVIJADU

Уз хитове популарног певача Аце Пејовића, који је одржао концерт на стадиону ФК “Јединство”, у среду је свечано отворена вишедневна манифестација “Дрина је смисао живота” у Малом Зворнику. Дани спортско-рекреативног и културног туризма имају за циљ да промовишу реку Дрину и потенцијале малозворничког краја, а током ове манифестације долазе бројни туристи из региона. Локална самоуправа се побринула за програме за свачији укус, па су им, поред музичких концерата, понуђене фолкорне игре, изложбе хране, пића и домаће радиности, као и атрактивни наступи акробатских скијаша на води. Свим посетиоцима на располагању је и туристички возић, који се на претходној манифестацији “Гурманијада” показао као пун погодоак.

– Трудимо се да ових дана у Малом Зворнику буде забавно и да гости који дођу пожеле  да нам се врате и следеће године. Уз концерт Аце Пејовића, обезбедили смо и наступ певача Хариса Берковића и Тамаре Милутиновић, који ће се сутра дружити с публиком, после “Сомовијаде” и “Златног котлића” – кажу у Организационом одбору манифестације.

Јуче је Библиотека “17. септембар” организовала на малом игралишту концерт песама и игара културно-уметничких друштава, а данас од подне на такмичарској стази у Сакару је скуп риболоваца, који ће учествовати на “Сомовијади”. Свечано отварање такмичарског дела је у 13 сати, почетак првог такмичарског дана је у сат касније, а у вечерњим сатима је концерт фолклора. Сутра од шест сати почиње други дан надметања у риболову, а од седам сати и пријава кулинарских екипа за “Златни котлић”, које ће се такмичити у припреми рибље чорбе. У сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије и Црвеним крстом из Малог Зворника, од девет до 14 сати биће организована акција добровољног давања крви, а на плажи у Сакару биће изложена храна, алкохолна и безалкохолна пића, и други производи из домаће радиности, као и радови настале током ликовне колоније. У ревијалном програму своје вештине скијања на води показаће гости из Јахт клуба “Градиштанац” из Великог Градишта и чланови “Њакебоард” – Савез скијања на води Србије. У подне се завршава такмичење “Сомовијада 2016” и “Златни котлић”, а после мерења улова, жири ће прогласити победнике.

Завршница манифестације је у недељу 31. јула, када ће од Велике Реке до Сакара бити организована малозворничка регата, а пријављивање учесника почеће у осам сати. Старт је у десет сати, а како је најављено, знак за старт учесника даће Александар Вулин, министар за рад и социјална питања.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )